Att skapa en egen bok eller tidning

Man kan möjligen tänka att layout och grafisk produktion är ungefär samma sak. Men det är fel.
Grafisk produktion innebär att din trycksak fungerar felfritt, hela vägen från ditt manus, med högupplösta filer till tryckeriet som fungerar både i tryckpressen och i den efterbehandling som krävs för att det exempelvis skall landa i en klammerhäftad tidskrift, en limbunden bok, kanske till och med en hårdbunden, med rak eller oval rygg, med lämplig laminering, eller rentav en handbunden bok.
Gunnar Lyckhage, som driver On Line Förlag AB, är utbildad tryckare, och har arbetat ca 25 år i den grafiska branschen, där han både har arbetat åt andra tryckerier och drivit egna. Det innebär att vi i On Line Förlag AB nu har en samlad erfarenhet som gör att vi behärskar det mesta, från språkgranskning, bildbehandking och layout, till kontakter och inhämtning av offerter hos tryckerier och att se till att ditt material levereras på rätt sätt, oavsett tryckmetod. (Vi har heller inga avtal eller samarbeten med utvalda tryckerier, utan vi hjälper dig att på rätt sätt formulera korrekta offertförfrågningar, utifrån de aktuella tekniska specifikationer du tänkt dig, och från de tryckerier du känner till, eller har förtroende för).
På den tiden, (då kvalitetsskillnaderna och sättet att producera hos tryckerierna var mycket större än i dag) lärde jag mig att förtroendet mellan kund och leverantör betyder allt.